Afbeelding Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn zeer populair onder huiseigenaren. Zij kiezen voor zonnepanelen om te besparen op energie kosten, maar vooral ook omdat met zonnepanelen groene stroom wordt opgewerkt.

De opgevangen zonne-energie wordt duurzaam omgezet in elektriciteit en draagt op die manier bij aan een betere en schonere leefomgeving.

Hoe het werkt

De zonnepanelen op het dak zijn via kabels verbonden met een omvormer die op zijn beurt weer via kabels verbonden is met de huisinstallatie in de meterkast.
De stralingsenergie in het zonlicht dat op de zonnepanelen valt wordt omgezet in elektriciteit. De omvormer zet deze elektriciteit om in dezelfde waarde als het elektriciteitsnet. Op die manier worden de elektrische apparaten in huis gevoed met groene stroom.

Wanneer meer stroom wordt gevraagd dan de zonnepanelen leveren wordt ter aanvulling het elektriciteitsnet gebruikt. Leveren de zonnepanelen meer dan de apparaten in huis nodig hebben, dan wordt het overschot aan het elektriciteitsnet geleverd.

Rendement

Zonnepanelen zijn ook zonder subsidie een rendabele aanschaf. Een gemiddeld huishouden heeft de aanschaf binnen 7 jaar terugverdiend.

Bij een standaard zonnepaneel wordt ca 15% van het zonlicht omgezet in bruikbare elektriciteit. Ondanks dat de zon in Nederland niet altijd schijnt kunt u toch uw energierekening aanzienlijk verlagen.

Zonnepanelen aanschaffen

Hoeveel en welke zonnepanelen u aanschaft is afhankelijk van uw budget, de ruimte op het dak en het gewenste vermogen. Wij willen u hierbij graag adviseren..

Dit kunnen wij u aanbieden in samenwerking met diverse leveranciers en vakbekwame installateurs